Nu har IP-Only ett öppet sensornät för alla!

IP-Only har lanserat ett öppet sensornät som en förlängning av vårt nationella fibernät. Det betyder att både företag, kommuner och andra verksamheter har möjlighet att tillhandahålla smarta tjänster för att erbjuda lösningar som kopplar upp allt mellan himmel och jord. Genom att nyttja möjligheterna med sakernas internet – IoT – så kan samhället ta nästa steg för att stimulera digitaliseringen för en hållbarare framtid. Redan nu finns möjligheter med till exempel smarta vattenmätare, fordon, skyltar och vårdutrustning. Vi har börjat med att bygga ut vår täckning i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Nacka och Åre, och prioriterar nu utbyggnaden för de kommuner och prioriterar nu fortsatt utbyggnad till de kommuner, organisationer och fastighetsägare som är intresserade av att få tillgång till ett öppet sensornät.

Just nu erbjuder vi alla som vill prova på den nya tekniken möjligheten att skapa ett gratisabonnemang, och kostnadsfritt registrera upp till fem sensorer som kan skicka och ta emot meddelanden. Registrera dig eller logga in här (du måste ha ett administratörskonto för att få tillgång till OpenIoT).

Skapa ditt konto och kom igång med IoT Sensornät.

Vill du redan nu komma igång med dina egna sensornät så kan du skapa ett konto hos IP-Only och kostnadsfritt registrera upp till fem enheter. Har du redan ett konto hos oss så kan du logga in med dina befintliga uppgifter och ta del av erbjudandet (administratörskonto krävs).

Partners som hjälper dig komma igång med IoT.

För att lyckas med er IoT-satsning kan det underlätta med lite hjälp från några av våra partners. Vi har samarbete med allt från systemintegratörer till hårdvaruspecialister och partners som kan hjälpa till med din IoT-strategi.

Mer information om våra partners

LoRa - Tekniken bakom öppet sensornät.

LoRa-sensorer kan i bästa fall placeras ut och nästan glömmas bort eftersom batteritiden kan vara så lång som upp till tio år. Denna nya, energieffektiva kommunikationsteknik heter LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) och utgör ett komplement till mobilnäten genom att göra det lönsamt att koppla upp saker som tidigare varit för dyra att kommunicera med.

LoRa är internationellt den energisnåla teknik som är mest utbredd kommersiellt för att kunna driva utvecklingen av sakernas Internet, IoT.

Ikoner som visar olika typer av sensorer

Exempel på lösningar:

  • Känna av när vi når ohälsosamma nivåer av partiklar och på vilka gator – så att vi exempelvis kan styra om trafiken för bättre luftkvalitet.
  • Känna av vilka vägar som ligger i skugga och har halka – så vi kan sänka hastigheten eller varna trafikanter.
  • Vilka papperskorgar som behöver tömmas och vilka toaletter som behöver städas just idag – så att man inte åker runt och behöver titta till alla.
  • Vilka träd och buskar som behöver vattnas just idag – så att grönytorna ska må så bra som möjligt.
  • Var närmsta parkeringsplats finns utomhus så att bilister slipper cirkulera runt vilket skapar mer trafik och avgaser i centrala delar.

Framtiden börjar idag.

Framtiden börjar idag med dagens digitala infrastruktur. IP-Only började med framtiden igår. Under 2016 installerade vi vårt första LoRa-sensornät i Uppsala, och nu bygger vi kontinuerligt ut täckning över landet och etablerar Sveriges första rikstäckande nät för LoRa. Är du intresserad av att vi ska prioritera utbyggnad i din kommun, eller har behov av förstärkt täckning för att möta specifika behov är du varmt välkommen att kontakta oss!

Kontakta mig för mer information.

Mikael Westerlund, IP-Only

Mikael Westerlund

CTO
mikael.westerlund@ip-only.se
+46 (0) 708 431 019